Ходенето е сред най-естествени човешки движения. Вероятно защото го приемаме

...
 Ходенето е сред най-естествени човешки движения. Вероятно защото го приемаме
Коментари Харесай

Колко важно е ходенето пеша всеки ден?

 Ходенето е измежду най-естествени човешки придвижвания. Вероятно тъй като го одобряваме за толкоз естествено, ние не му обръщаме внимание.
Дори хора, занимаващи се с физически интензивности като фитнес не схващат какъв брой значимо е да вървят вместо да изминат всяко допустимо разстояние с персоналния си автомобил.

Учените не стопират да повтарят, какъв брой значимо е ходенето и по какъв начин то носи изключителни изгоди както за психическото здраве и настроението, по този начин и за поддържането на добра физическа форма.

Препоръчителния брой крачки на ден е 10 000. До този извод са достигнали след дълги проучвания група японски учени в далечната 1965 година. В продължение на десетилетия разнообразни международни здравни институции изричат друго мнение по въпроса и разказват тези 10 000 крачки като мит. Centers for Disease Control and Prevention предлага към 90 минути вървене дневно, което се равнява приблизително на 7-8 000 крачки.

Едни от най-ясните и точни насоки по отношение на дейния метод на живот и съчетаването му с ходенето дава Катрин Тюдор-Локи от University of Massachusetts. Според нейните проучвания по-малко от 5000 крачки на ден демонстрират извънредно затънал метод на живот, който съвсем несъмнено върви със съществени опасности за здравето. Между 5000 и 7499 крачки на ден са нещо като междинна позволена норма, която към момента не може да бъде класифицирана като деен метод на живот.

Между 7500 и 9000 крачки дневно са допустими, само че съгласно Тюдор-Локи таман 10 000 крачки са прагът, след който един човек може да бъде избран като деен. Препоръката на експерта е да бъдат изминавани 12 000 или повече крачки, защото по този метод ще попаднете в категорията „ доста дейни ”, ще можете да горите задоволително калории и да се заредите с задоволителен тонус, тъй че да поддържате добра фигура даже без спомагателен спорт.

За да мерите с акуратност крачките си, може да инсталирате някое от многочислените здравословни или спортни приложения на телефона си. Много от тях съумяват да измерят освен крачките и изминатото разстояние, само че и интензивността на вървене, трудността на терена, като по този метод да изчислят изгорените калории.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР